Kaszaper Község Weboldala

Üdvözöljük településünk weboldalán

Polgármesteri köszöntő

Kun László Polgármester Úr képe

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Kaszaper község hivatalos honlapján!

Kaszaper Békés vármegyében található, a Dél-békési régióban, múltja az írott emlékek alapján a tatárjárás előttre igazolható, a régészeti leletek azonban korábbra teszik ezt az időszakot. Elhelyezkedésileg Szeged-Békéscsaba és Orosháza-Mezőkovácsháza metszésében található, az infrastruktúra szempontjából nagyon kedvező helyen. Amiért vonzó lehet településünk az a nyugodt környezet, nagyméretű telkek és rendezett településkép az újonnan beköltözők vagy érdeklődők számára. Működik általános iskola, óvoda és hamarosan bölcsőde is községünkben. Jómagam 2018 óta dolgozom a településért, mint polgármester és bízom benne, hogy a község dinamikus fejlődése vonzóvá teszi Kaszapert az idelátogatók és jelenleg is itt élők számára. A megújult weboldal azzal a céllal jött létre, hogy az ide látogatókat széles körben tájékoztassa a mindennapi friss információkról, és egy képet adjon a településről esetleg idegenek vagy elszármazottak részére. Információt kaphatnak a községet érintő fejlesztésekről, beruházásokról valamint a Polgármesteri Hivatal ügyintézési rendjéről. Bízom benne, hogy megújult weboldalunk az itt élők elégedettségét szolgálja, vendégeink érdeklődését felkelti, akik ha tehetik, látogassanak el hozzánk személyesen. Kellemes és hasznos böngészést kívánok!
Kun László Kaszaper község polgármestere

Hírek

Bölcsődei beiratkozási nyilatkozat

Kedves Szülők! A Kaszaperi Katolikus Mini Bölcsőde szeretné előzetesen felmérni a jelentkező gyermekek létszámát. Kérjük, az alábbi nyilatkozatot kitöltve a megadott e-mail címre megküldeni.  Az aktuális létszám összesítése érdekében, kérjük, hogy minden érintett szülő töltse ki. Köszönettel, Börcsök Mária Bölcsődevezető

Telefonszám változás

Tisztelt Lakosság! Kaszaper Község Önkormányzat központi telefonszáma (06-68/423-000) jelenleg nem elérhető, így az Önkormányzat az alábbi telefonszámon és e-mail címen áll rendelkezésükre: 06-68/423-659, kaszaper@kaszaper.hu! Megértésüket köszönjük!

Prevenció !

Tisztelt Lakosság! Népegészségügyi Program keretében a következő hetekben településünkön élő 45-65 éves korú hölgyek emlőszűrésére meghívó leveleket fognak kapni. Kérjük Önöket éljenek a szűrés lehetőségével, hogy időben felfedezett betegséget megelőzzék, illetve időben kezelni tudják.

Tájékoztatás sertés állatjóléti kifizetési kérelem benyújtásáról

Tisztelt Lakosság! A Kormányhivatal tájékoztatása alapján: Sertés állatjóléti támogatás jogcímben a 2022. támogatási évre (I-IV. negyedévre) vonatkozó kifizetési kérelmek benyújtása kapcsán a Kincstár honlapján megjelent alábbi közleményre hívom fel a figyelmüket: Az II. negyedéves kifizetési kérelmek benyújtása 2022. július 1.

Tájékoztatás – baromfi – és kocaállomány után igénybe vehető kivételes alkalmazkodási támogatás

A Békés Megyei Kormányhivatal Agrártámogatási Főosztály tájékoztatója alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent az agrárminiszter 18/2022. (VII. 13.) AM rendelete a baromfi- és kocaállomány után igénybe vehető kivételes alkalmazkodási támogatás részletes feltételeiről, melynek célja, hogy a baromfi- és sertéságazatot jelenleg sújtó,

Intézményvezetői pályázat

Kaszaper Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet intézményvezetői munkakörre.

Tájékoztatás!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. 2022 Június 27. napjától – előreláthatólag – 2022 Augusztus 31. napjáig, a hőségre való tekintettel 04:00 órától kezdi el a településeken a hulladék begyűjtését

Pályázatok

Választás

Választási ikon

Közérdekű adatok

Megszakítás